GEEF UW MENING!

Onlangs kregen we als NL vereniging  in CR onderstaand bericht binnen. Graag vernemen we van u uw mening betreffende onderstaande onderwerpen. Dit graag voor 24 mei sturen naar info@clubholandescr.com.  Zie ons forum voor de eerst opmerkingen die we al binnen kregen. Klik hier.

Mgv, het bestuur van de CHC

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Beste Nederlandse Vereniging ,

DeNederlandseVereniging.nl is recent uitgenodigd door het ministerie van Buitenlandse Zaken voor het stakeholdersevent om te komen praten over wat er leeft onder Nederlanders in het buitenland.

Het ministerie volgt al een tijdje de berichtgeving op deNederlandseVereniging.nl en wil beter inzicht te krijgen in de behoeftes onder jullie en de banden aanhalen.

Dit mede naar aanleiding van de afgelopen veranderingen zoals het paspoort en sluiten van buitenlandse posten, en de komende veranderingen, welke dat ook mogen zijn.

Het event vindt plaats in juni, details over het programma ontbreken nog. Wel is zeker dat minister Frans Timmermans er bij aanwezig zal zijn en de kans op een persoonlijk overleg aanwezig is.

Dat biedt dus kansen voor de Nederlandse Verenigingen, vandaar de volgende vraag:

Welke zaken / onderwerpen / problemen kan deNederlandseVereniging.nl namens jullie onder de aandacht brengen van de minister?

Denk hierbij aan:
- positieve/nadelige gevolgen van veranderingen zoals paspoort/ sluiting posten (noem concrete voorbeelden van gevolgen)
- welke rol / kansen kunnen waar opgepakt worden?

Er zijn rond de 170 Nederlandse Verenigingen, dus er is noodzaak om het behapbaar te houden. Daarom vragen we jullie dit binnen (het bestuur van) de vereniging te bespreken en namens de vereniging één reactie te sturen naar ons. 

 • Graag ontvang ik de reactie in een Worddocument met als bestandsnaam de naam van jullie vereniging + land.
   
 • Houd per onderwerp rond de 300 woorden aan. Later kan altijd meer informatie opgevraagd worden.
   
 • Gebruik alsjeblieft het volgende format

  Naam Vereniging:
  Contactpersoon + functie +mailadres:
  Aantal leden:

  Onderwerp:
  Situatie:
  Standpunt/gevolg:

  Onderwerp 2:
  Situatie:
  Standpunt/gevolg:

  Enz.

  Jullie reacties zal ik bundelen per onderwerp en eventueel aanbieden aan het ministerie. Heb je vragen, stel ze gerust. Suggesties zijn welkom.

Met vriendelijke groet,

Henk-Jan de Meer
de Nederlandse Vereniging
www.denederlandsevereniging.nl