Verslag NL school activiteit

De Slag om Nederland


Tot op de tanden bewapend verschenen zaterdag 21 sept jl., een schare kinderen (met bloedbanden naar de Batavieren en de Friezen) op Collegio Anglo Americano, Tres Rios omdat het woord zich snel had verspreid dat daar “ De Slag om Nederland” plaats zou vinden. Goed bewapend waren ze, want inmiddels hadden de meeste er al vijf weken Nederlandse school als voorbereiding opzitten, en dus bevatte de uitrusting een nog groter vocabulaire aan Nederlandse woorden dan ooit tevoren. De weergoden waren hen gunstig gezind, want hoewel het daar in de bergen aardig kan spoken, waren blauwe luchten en witte wolken ditmaal hun metgezel.In groepen van 3 tot 6 kinderen reisden zij de diverse virtuele provincies van Nederland af, om in elke provincie wat wijzer te worden, en een spel te spelen. Ze leerden hoe in Drenthe de hunnebedden werden gemaakt en waanden zich zware stenen en rollende boomstammen. Ze leerden over de heldentocht in Friesland, die zonder het fenomeen ijs nooit gehouden zou kunnen worden. Ze evenaarden hun voorouders in het bouwen van hogere torens dan de Dom in Utrecht. Zij voelden de natte broekspijpen van de Hollanders die water moesten verplaatsen om hun eigen polders te creeren.

Tussentijds werd op diverse plekken proviand ingeslagen, en een potje ouderwets gevoetbald ter vermaak. Na alle provincies te hebben doorkruisd waren er voldoende wijzen geconsulteerd, en was er voldoende informatie die leidde tot de vondst van een schat.

 

Terug naar het hier en nu:

alle foto´s van deze mooie dag zijn terug te vinden op:

https://plus.google.com/photos/111868612000605758787/albums/5926207371024886369?banner=pwa

Dank aan alle ouders die mee hebben geholpen. Wij, de juffen en het bestuur, hebben erg genoten dat het bedachte programma ook daadwerkelijk op zijn pootjes terecht kwam.

Volgende keer meedenken, meeorganiseren of meehelpen voor een cultuurochtend of middag, meld je aan bij boomkikker.cr@gmail.com

Heb of ken je kinderen die een band hebben met de Lage Landen (Nederland of Belgie) maar nog niet deel uitmaken van de Nederlandse school: aansluiten kan nog.

Doe mee in West of Oost aan de wekenlijkse taallessen (peuters tot en met groep 8, als 1e of als 2e taal of schrijf je alleen in voor de cultuurdagen. De kosten zijn 375k colones voor het complete jaarpakket of40k colones voor alleen de cultuurzaterdagen (exclusief eenmalig 20k colones gezinsinschrijving) Zie voor meer details de site van de school

 

http://nlschoolcr.blogspot.com/  of https://www.facebook.com/pages/De-Boomkikker/137940526377275