De Nederlandse School

19 augustus van dit jaar start de Nederlandse Taal en Cultuurschool in Costa Rica, De Boomkikker!!!!
Meer dan 40 kinderen hebben zich ingeschreven en inmiddels een bevestiging ontvangen van de groepsindeling. De school heeft een enthousiaste directeur/leerkracht aangetrokken. Haar naam is Diane Wigmans, en ze zal ongetwijfeld snel zich in deze nieuwsbrief voorstellen. De school draait op maandag en dinsdagmiddag in Pavas en op woensdag en donderdagmiddag in Tres Rios.
Ook zijn er een aantal kinderen van verder weg die een aantal keer per jaar op zaterdag mee gaan doen met de rest van de school met het cultuuronderwijs.
Maar Costa Rica telt meer dan de reeds ingeschreven 40 Nederlandstalige kinderen, en daarom deze oproep: Wees een ambassadeur voor de school en maak je vrienden erop attent!
Denk maar eens aan de voordelen van het blijven bijhouden van de taal en cultuur voor de kinderen: hiermee blijft voor hen de mogelijkheid open om makkelijker terug te stromen in het Nederlands onderwijssysteem. Misschien heb je er nu nog niet zo over nagedacht, maar de Nederlandse universiteiten zijn van hoge kwaliteit en zeer betaalbaar. Maar bovenal zorgt het dat de kinderen wat vaker de gelegenheid krijgen om met elkaar Nederlands te spreken, daar waar ze op de dagscholen flink over de stad verspreid zitten en alleen bij hoge uitzondering Nederlandse klasgenootjes hebben.

Hoe meer kinderen, des te meer vreugd. Er is onderwijs op alle niveaus van het primair onderwijs, aan 2 kanten van de stad -ook als er een taalachterstand is. Wat meer kun je je wensen? Meer kinderen helpt ons tevens de schoolkosten te drukken en nog meer een echt schoolgevoel te creƫren.
Heb je geen kinderen, maar je draagt het initiatief wel een warm hart toe?  Wordt "Vriend" of Sponsor van de Boomkikker. Al het geld komt ten goede aan onderwijs. Sponsors krijgen een expliciete vermelding in onze communicaties.

Meer informatie: bekijk de Facebook pagina van De Boomkikker en/of mail naar nl.school.cr@gmail.com